Sony

 

Sony is een Japans conglomeraat, dat actief is in de consumentenelektronica, muziekindustrie en game consoles. Sony maakt ook smartphones, die je op deze website kunt vinden. Tot eind 2011 bracht Sony smartphones op de markt in een joint venture met Ericsson, maar maakte hier in 2012 een einde aan. Zonder Ericsson hoopt Sony sneller innovaties door te voeren en een groter aandeel te veroveren in de lucratieve smartphone markt.

 

Sony werd in 1946 opgericht in Tokio onder de naam Tokyo Tsushin Kogyo. Het eerste product dat Sony op de markt bracht was een rijstkoker. Later besloot het management om de naam te veranderen in Sony (geschreven in Latijns schrijft), omdat dit beter klonk in de Westerse wereld. De naam Sony is een combinatie van sonus (Latijn voor geluid) en sonny boy, dat in Japan een Engelse uitdrukking is voor een jonge persoon met een pionierende en vrije geest.

 

Sony heeft door de jaren vele bedrijven overgenomen waaronder Columbia Records Group, Columbia Pictures Industries en Aiwa corporation.

 

Anno 2012 maakt Sony moeilijke jaren door met grote financiƫle verliezen. Sony probeert deze verliezen om te buigen door enerzijds af te slanken en anderzijds zijn grote portfolio van producten beter op elkaar aan te sluiten. De toekomst zal uitwijzen of Sony hierin zal slagen.

 

Website Sony