Hoe zet je roaming uit op een Sony telefoon?

Roamen betekent dat je gegevensoverdracht hebt via een netwerk dat niet het jouwe is. Als je bijvoorbeeld roamt het buitenland , dan zou je via een buitenlands netwerk toch je e-mail kunnen checken of internetten. Aan roamen zijn wel kosten verbonden en deze zijn helaas vaak hoog. Ook zouden apps gebruik van roaming kunnen maken zonder dat je je hier van bewust bent. Daarom raden we smartphone gebruikers altijd aan om roaming altijd uit te zetten als ze in het buitenland en alleen aan te zetten als ze hier specifief gebruik van willen maken.

Alle Sony telefoons die nu op de markt zijn draaien op het mobiele besturinssysteem Android. Daarom zal ik in dit artikel uitleggen hoe je roaming uitzet op een Sony Android telefoon. De uitleg hieronder is gemaakt op een Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De uitleg voor Android Jelly Bean volgt later.

 

Hoe zet ik roamen uit op een Sony telefoon met Android 4.0 Ice Cream Sandwich

 

  1. Ga naar het startscherm met je mobiele verbindingen (het meest linker startscherm).

Roaming-uitzetten-Sony-Android-telefoon-startscherm

 

        2. Klik vervolgens op de rechthoek met verbindingen en je komt bij dit scherm.

 

Roaming-uizetten-Sony-Android-telefoon-verbindingen

 

          3.  Onderaan zie je roaming staan en het symbool voor roaming. Als dit niet opgelicht is, staat gegevensroaming uit en hoef je niets te doen. Als dit symbool wel       opgelicht is, staat roaming wel aan. Klik dan op het symbool voor roaming voor de volgende roaming instellingen.

 

Roaming-uitzetten-Android-telefoon-mobiele verbindingen

 

        4. Haal het vinkje bij 'Gegevensroaming weg' en je hebt roaming uitgezet op je Sony telefoon. Als je roaming juist aan wilt zetten, moet je zorgen dat je het hokje aanvinkt.

 

Zo nu kun je op vakantie gaan zonder je zorgen te maken over je telefoonrekening!