Hoe maak ik een screenshot met een Sony telefoon?

 

Een screenshot is een image of plaatje maken van je scherm. Dit zou handig kunnen zijn als je iemand wilt laten zien wat jij op jouw Sony smartphone ziet. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een foutmelding. Het maken van een screenshot op een Sony gsm is gelukkig heel eenvoudig en in dit artikel zal ik uitleggen hoe je een screenshot maakt met een Sony smartphone. Omdat alle Sony mobiele telefoons op het besturingssysteem Android draaien, leg ik uit hoe je een screenshot maakt op een Android Sony telefoon. De volgende beschrijving is gemaakt voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

 

  1. Houd de aan/uit knop en volumeknop-omlaag enige tijd samen ingedrukt. Je hoort je smartphone vervolgens een 'foto' geluid maken en een screenshot is gemaakt.

Als je dit screenshot hebt gemaakt en op je computer wilt zetten, dan kun je je smartphone met je computer verbinden en vervolgens je screenshot importeren. Wat ook kan, en wat ik persoonlijk altijd doe, is de app Dropbox gebruiken. Dropbox is een gratis cloud app, voor online opslagruimte. Als je dropbox zowel op je computer en smartphone installeert, dan kan Dropbox je screenshot meteen op je computer beschikbaar maken.