Hoe kan ik een Sony telefoon unlocken?

sony-telefoon-unlockenAls je je Sony smartphone met een abonnement hebt gekocht, dan bestaat de kans dat deze een simlock heeft. Hierdoor kun je niet zomaar een simkaart van een andere provider in je toestel stoppen. In dit artikel zullen we uitleggen wat een simlock is, waarom je een smartphone zou willen unlocken, hoe je kunt checken of je mobiel simlockvrij is, en hoe je Sony telefoon simlock vrij kunt maken.

 

Wat is een simlock?

Een simlock is een software blokkering op een mobiele telefoon, waardoor deze telefoon slechts werkt met een simkaart van een enkele provider. Een smartphone die met bijvoorbeeld een KPN simlock, functioneert dan alleen een KPN simkaart. Als je dus een simkaart van Vodafone in deze telefoon zou stoppen, dan zou deze niet werken.

 

Waarom zou een Sony telefoon simlockvrij maken?

Er zijn twee belangrijke reden om een smartphone simlock vrij te kunnen maken. Ten eerste kun je dan overstappen naar een andere provider. Als je abonnement afloopt, dan ben je in principe vrij om een nieuw abonnement af te sluiten bij een provider naar keuze. Dan wil je natuurlijk wel vrij zijn om een provider naar keuze te kiezen om de beste aanbieding uit te kunnen kiezen.

Ten tweede is een simlockvrije telefoon meer waard. Stel dat je je Sony telefoon wilt verkopen, dan is deze waardevoller voor een potentiële koper als deze simlock vrij is.

 

Hoe kun je checken of Sony gsm simlockvrij is?

Veel smartphones die recent gekocht zijn, zijn reeds simlock vrij. Je kunt redelijk snel checken of je Sony mobiel simlock vrij is:

  1. Je hebt eerst je IMEI nummer nodig van je telefoon. Dit nummer kun je vinden door *#06# te bellen. Ook kun je het IMEI nummer vinden onder de instellingen.
  2. Als je je IMEI nummer hebt, dan ga je naar de website. http://www.imei.info. Meld je op deze website aan vul het nummer van je Sony telefoon is. Vervolgens krijg je de eigenschappen van je telefoon te zien, waaronder de simlock status.

Als je smartphone simlock vrij is, dan ben je klaar. Als dit niet het geval is, dan kun je bij je provider een unlock code aanvragen. Providers zijn verplicht om deze een jaar na aanschaf kostenloos te verschaffen.

 

Hoe kun je je Sony gsm unlocken?

Je kunt je telefoon unlocken door een unlock code aan te vragen bij de desbetreffende provider.

- KPN. Op de website van KPN kun je een aanvraagformulier in te vullen, waarna je een unlockcode toegestuurd krijgt.

- Vodafone. In principe zijn alle door Vodafone verkochte smartphones simlock vrij. Mocht dit op een of andere manier toch niet het geval zijn, dan kun je op de website van Vodafone een unlock code aanvragen.

- T-Mobile. Op de website van T-Mobile kun je checken of je toestel simlock vrij is en ook meteen unlocken.

- Tele2. Tele2 is zo vriendelijk een simlock na 12 maanden automatisch te verwijderen.

- Hi. Hi heeft een unlock tool op de eigen website.

- Telfort. Op de website van Telfort kun je een aanvraagformulier invullen, waarna je een unlock code toegestuurd krijgt.

 

We hopen na het lezen van dit artikel dat we je goed geïnformeerd hebben en als je nog vragen hebt, dan kun je ze hieronder stellen.